Adventskalender / UDSOLGT

Vi fejrer julen med vores adventskalender som består af 4 forskellige særligt udvalgte single origin kaffer (4 * 250gram).

Med vores adventskalender får du fire forskellige smagsoplevelser - én til hver søndag op til jul. Du får smagt nogle fantastiske kaffer fra 4 forskellige verdensdele der hver har deres egne karakteristika og smags nuancer.

Du kan bruge dem til netop din favorit bryggemetode, om end du er til espresso eller filter metode, og stadig opleve de vidt forskellige smagsnuancer og karakter. Hver søndag i advent deler vi på vores sociale medier (instagram / facebook @kaffebraenderiet) mere om den enkelte bønne og smagsnuancer.

Advent No. 1 - Papua New Guniea

Advent No. 2 - Brasilien

Advent No. 3 - El Salvador 

Advent No. 4 - Etiopien

Følg med her

Adventskalender

Advent No.1

Så blev det første advent og den den første pose i vores adventskalender skal åbnes 🤎

Den første kaffe er en kaffe fra Papua New Guinea. En virkelig kvalitets arusha arabica kaffe som er sat fra afstikkere af den kendte Jamaica kaffe Blur Mountain. Bønnerne er fuldt vasket og soltørret.

Kaffen har en enestående aroma og duft som du virkelig mærker med det samme du åbner posen. Du vil kune dufte både honning og karamel.

Kaffen gør sig godt som både filter og espresso, hvor du ved begge brygmetoder vil opleve fyldig krop med noter af karameller og frugtige eftersmage af citrus og tranebær. En tilpas syrlig og sød kop ☕️

Vi anbefaler kaffen kværnet i den grove ende til filter og en ration 1:16 (19 gram kaffe til 300ml vand). Til Espresso anbefale vi ration 2,5 (18g kaffe til 45g færdig bryg) og den må gerne løbe en anelse hurtigere end normalt (20-25 sekunder).

 

Advent No.2

Anden søndag i advent og tid til pose nummer to fra adventskalenderen. ⭐️

Her har vi med en brasiliansk bønne fra Mogiana region at gøre, som er en af de ældste kaffevoksende regioner i Brasilien. Kaffe vokser relativt lavt i forhold til mange andre arabica bønner og “kun” i en 900-1000 meters højde. Bønner er natural processed - altså tørret som hele bær som giver mere sødme til kaffen.

Med denne kaffe vil du opleve en sød kaffe med nøddenoter med meget lav syrlighed.

Til filter brug anbefaler vi den klassisk som mellemfint kværnet - en ration 1:14 (21g kaffe til 300ml vand) og du får en god mørkere bryg der bringer det det nørdede frem men også noter af chokolade. Til espresso anbefaler vi til denne en helt klassisk 1:2 ratio (18g kaffe til 36g færdig bryg) og på en 28-32 sekunder. En espresso der også udmærker sig godt i mælkedrikke.